Zelfportret met pizzadoos

Om mezelf te bewijzen dat ik de zoveelste mooie flitser of nog grotere softbox niet echt nodig heb, daag ik me op gezette tijden uit om met minimale middelen een mooi portret te maken.
Dit keer had ik, naast mijn trouwe camera, niet meer dan 1 oude nikon flitser, een remote trigger en een pizzadoos te beschikking. Zelfs een mooi model heb ik me dit keer ontzegd, daarom heb ik mezelf op de gevoelige plaat vastgelegd.

De opstelling:

pizzasnoot-8946

Van de pizzadoos, de pizza heb ik gemakshalve eerst opgegeten, heb ik met wat plakband een zgn. snoot geknutseld. Een snoot is een soort verlengstuk van de flitser dat er voor zorgt dat het flitslicht zeer gericht als een soort bundel op 1 plek terechtkomt.
Met de zijkanten van de doos heb ik een paar kleppen gemaakt, hierdoor werd de lichtbundel nog meer versmald. Het plastic dat om de pizza zat heb ik in de snoot gepropt om het licht te verzachten. E.e.a heb ik op mijn oude Nikon SB-25 geplaatst. Daarna even wat experimenteren met de juiste instellingen en voila…(zie onderstaande foto)

Doel van deze opdracht was om een sfeervol portret te maken. Oordeel zelf of het mij gelukt is….

herb-8933