Voorwaarden samenvatting

Omdat ik, net als de meeste mensen, houd van duidelijkheid heb ik hieronder enkele spelregels vastgelegd. Zo weten jij en ik wat we aan elkaar hebben. Je vind op deze pagina een korte samenvatting van mijn algemene voorwaarden. De uitgebreide algemene voorwaarden vind je op deze pagina.

Voorwaarden Particuliere fotoshoots

Rechten particuliere fotoshoots

Het auteursrecht van alle door mij gemaakte foto's blijft in mijn handen. Je ontvangt een gebruikerslicentie om de foto's voor privédoeleinden te gebruiken. Je mag ook een paar kopieën van de foto's aan familie of vrienden geven.

Het gebruiksrecht van foto's kan NIET worden doorverkocht aan derden. Commercieel gebruik van de foto's is niet toegestaan zonder toestemming van de fotograaf.

Pas na volledige betaling van de factuur is de gebruikslicentie van kracht.

Bij inbreuk op gebruikersvoorwaarden zal een tarief van minimaal het drievoudige van het normale tarief in rekening worden gebracht.

Bronvermelding bij particuliere fotoshoots

Bronvermelding bij particuliere fotoshoots is in principe niet nodig. Maar bij publicatie op social media zoals bijvoorbeeld Facebook, Instagram, etc. zou ik een vermelding van "fotograaf: Herbert Hendriks" of "fotografie: www.portraitsandprofiles.nl" uiteraard erg leuk vinden.

Portfolio en promotie

Door het accepteren van mijn offerte of het kiezen van een all-in fotografiepakket stem je automatisch in met het eventuele gebruik van jouw foto’s voor mijn eigen promotionele doeleinden op bijvoorbeeld op mijn website en social media of voor fotowedstrijden en drukwerk.

Wil je dit niet (of alleen in beperkte mate), dan is dit geen probleem. Je dient dit wel voor de fotoshoot duidelijk aan te geven.

Voorwaarden zakelijke fotoshoots

Rechten zakelijke fotoshoots

Het auteursrecht blijft in mijn handen. Zakelijke klanten ontvangen een zakelijke gebruikslicentie waarmee ze de foto's ook voor promotiedoeleinden en online publicatie mogen gebruiken.

Hiervan uitgesloten zijn nationale en internationale reclamecampagnes, tv-reclamespots en boeken. Bij deze toepassingen hoort een hoger tarief. Hiervoor maak ik graag vooraf een offerte op maat.

Het gebruik van foto's kan niet worden doorgegeven, doorverkocht of worden overgedragen aan derden.

Bij inbreuk op gebruikersvoorwaarden zal een tarief van minimaal het drievoudige van het normale tarief in rekening worden gebracht, met minimum van € 150,- excl. BTW.

Bronvermelding

Bij de publicatie van mijn foto's in welk medium dan ook of op welke wijze dan ook, is bronvermelding verplicht. Tenzij de rechten zijn afgekocht.

De vermelding dient te zijn: "Fotografie: Herbert Hendriks  - www.portraitsandprofiles.nl". Bij publicatie op een website graag vermelding incl. hyperlink en op social media incl. taggen.

Portfolio en promotie

Door het accepteren van mijn offerte of het kiezen van een all-in fotografiepakket stem je automatisch in met het eventuele gebruik van jouw foto’s voor mijn eigen promotionele doeleinden op bijvoorbeeld op mijn website en social media of voor fotowedstrijden en drukwerk.

Wil je dit niet (of alleen in beperkte mate), dan is dit geen probleem. Je dient dit wel voor de fotoshoot duidelijk aan te geven.

Afwijkende fotoformaten

Mocht je de foto’s groter nodig hebben dan de formaten die ik standaard aanlever, dan geldt een meerprijs gebaseerd op het medium, oplage en zichtbaarheid/bekendheid van publicatie. Hiervoor maak ik vooraf een offerte op maat.

Algemeen

Fotokwaliteit & Aanlevering

Foto's van een fotoshoot worden standaard via een online galerie ter beoordeling aangeleverd in lage resolutie JPG-formaat, met watermerk. Je kunt hieruit dan een vooraf afgesproken aantal foto's kiezen.

De gekozen foto's worden na betaling van de factuur digitaal in hoge resolutie foto's naar je verzonden. Standaard lever ik 2 digitale fotoformaten aan:

  • de hoge resolutie foto zonder watermerk in een 20x30cm (A4) formaat voor print of drukwerk
  • de lage resolutie foto in een 1000px formaat voor web & social media publicaties

Via de online dienst 'WeTransfer' stuur ik de digitale foto's naar jouw e-mailadres. Met de link in deze e-mail kun je alle beelden rechtstreeks naar je computer of telefoon downloaden.

Wil je de foto's liever op een USB-stick? Dat is tegen een kleine meerprijs ook mogelijk.

Nabewerking

De basis nabewerking is altijd inbegrepen in een all-in prijs. Deze omvat de standaard correcties op het vlak van witbalans, belichting en kleur. Ook kleine huidcorrecties vallen binnen de basis nabewerking.

Bij de basis nabewerking kun je kiezen uit 3 stijlen:

  • Natuurlijke kleuren
  • Filmische kleuren
  • Zwart-wit tonen

De foto's op mijn website dienen als referentie voor bovenstaande stijlen. Bij het kiezen van een stijl ga je dan ook akkoord met mijn manier van nabewerking.

Wat valt niet onder de basis nabewerking?

Uitgebreide retouchering en bewerking van foto's vallen NIET onder de basis bewerking. Deze werkzaamheden voer ik uit tegen het daarvoor geldende uurtarief. Denk hierbij onder andere aan:

  • Verplaatsen, toevoegen of verwijderen van onderdelen in een foto,
  • Professionele retouchering t.b.v. modelfoto's,
  • Creëren van double exposure foto's
  • Creëren van creatieve of artistieke fotografische beelden

Studio of locatie

Ik heb een kleine studio waar ik max. 2 tot 3 personen kan portretteren. Ik fotografeer ook op een locatie die past bij jou of die bij de sfeer van het onderwerp past. Dit kan bijvoorbeeld bij jou thuis, op een bedrijfslocatie of in de natuur.

Waar gebruik je de foto's voor?

Zijn de foto's een cadeau, voor een LinkedInprofiel, je cv, een datingsite of heel iets anders? Laat het me even vooraf weten. Dat kan ik hier tijdens de fotoshoot rekening mee houden.