Uitstapje naar de vastgoedfotografie

architectuur en interieur heer & meester

Voor interieur- en architectuurbureau heer & meester mocht ik een van hun recente projecten fotograferen, de gerenoveerde Peelboerderij.

De Peelboerderij

Even buiten de Limburgse gemeente Ospel bij Weert ligt Buitencentrum De Pelen, eigendom van Staatsbosbeheer en toegangspoort van Nationaal Park De Groote Peel. Ooit waren De Pelen een reusachtig, vrijwel onbegaanbaar hoogveengebied dat zich uitstrekt over Noord-Limburg en een deel van Oost-Brabant. Nu is het een prachtig natuurgebied dat jaarlijks duizenden wandelaars en fietsers aantrekt. In het Buitencentrum kan men wandel- en fietskaarten, boeken en souvenirs kopen en wat drinken. Bij dit Buitencentrum hoort een authentieke Peelboerderij, die tot voor kort af en toe werd gebruikt voor lezingen en partijen. Er waren echter nauwelijks faciliteiten aanwezig om bedrijven of particulieren te ontvangen.

Architect Martin Koldenhof van heer & meester, die de architectenprijsvraag won, zegt over de opdracht: “Het was vooral belangrijk de Peelsfeer te bewaren, en speelse elementen zoals de kleine ramen intact te laten, waardoor je als het ware naar een natuurschilderij kijkt. Kenmerken als stilte en donker werden gerespecteerd en bewaard. “Ik laat donker zien, door licht binnen te laten, maar evengoed ruimte te geven aan de sterrenhemel en het donker van de avond of het najaar”.

(Tekst Bert Heijnen)

Interieur- en vastgoedfotografie

Aan mij werd gevraagd om deze sfeer te vangen in een aantal representatieve foto’s. Daar ik mij normaal gesproken meer met portretfotografie bezig houd, was dit voor mij een mooie uitdaging. De foto’s werden erg goed ontvangen door de opdrachtgever. Al met al is dit uitstapje naar de interieur- en vastgoedfotografie zeker voor herhaling vatbaar.