Profielfoto voor social media

Profielfoto voor Linkedin, Facebook en datingsites

Op social media zorgt een mooie profielfoto voor een zeer goede eerste indruk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Linkedin, Facebook en ook datingssites. Een authentieke en sfeervolle profielfoto zorgt dat je positief opvalt. Een dat kan net het verschil maken tussen het wel of niet krijgen van die nieuwe job of die swipe naar rechts 😉

All-in prijs voor een portret op maat

Dus wil je goed voor de dag komen op social media? Kies dan voor mijn all-in fotografie pakket "Social media portret". Je krijgt dan een portret op maat, waarbij we ruim tijd nemen om je op je best te fotograferen.

Wil jij een goede eerste indruk maken?

Zorg dan voor een professionele profielfoto. Maak meteen een afspraak voor een portretsessie.

Zakelijke profielfoto’s voor linkedin en je website

Als ondernemer weet je vast dat een goede profielfoto je zakelijk imago versterkt. Het bekijken van je zakelijke profielfoto op social media zoals LinkedIn of jouw website is vaak het eerste contactmoment dat een potentiële klant met je heeft. Deze eerste indruk bepaalt voor een groot deel of de klant contact met je op wil nemen of juist niet.

Een betrouwbare en professionele uitstraling is een van de belangrijkste redenen voor mensen om met een bedrijf in zee te gaan. Met een goede profielfoto creëer je vertrouwen en straal je professionaliteit uit.
Met mijn achtergrond als marketing-communicatieadviseur bied ik gedegen advies over jouw imago & uitstraling. Dit verwerk ik in een professionele profielfoto voor bijvoorbeeld LinkedIn of jouw zakelijke website.

Klik op onderstaande links of neem vrijblijvend contact op, als je meer wilt weten over:

ans-gommans-7774
anne-buit-3858
b-dorgaten-5655-2

Hoe verloopt de fotosessie voor een profielfoto?

Laat ik beginnen met wat ik als fotograaf erg belangrijk vind. Mijn eerste prioriteit is dat jij je op je gemak voelt. Ik wil namelijk dat je voor de camera zoveel mogelijk jezelf bent. Pas als je jezelf bent voor de camera krijgt de profielfoto een authentieke uitstraling. Dit is, naast het creatieve en technische gedeelte, het belangrijkste onderdeel van een geslaagde profielfoto. Het is mijn taak om je tijdens de portretsessie op je gemak te stellen en je te coachen wat betreft je houding en lichaamstaal.

Wees de beste versie van jezelf

Kom a.u.b. op je best naar de fotosessie, in kleren waarin je je helemaal super voelt. Ik wil de beste versie van jezelf op de foto zetten. Daarnaast dien je ook rekening te houden met je doelgroep. Wie wil je bereiken met deze foto? Welk beeld wil je tonen naar je doelgroep?

Ze zeggen weleens "dress to impress" maar beter is "dress to the expectations"

Voor een professionele profielfoto dien je je namelijk in te leven in het verwachtingspatroon van je doelgroep. Wat verwacht de doelgroep te zien. Bijvoorbeeld, van een accountant verwacht men niet dat diegene ongeschoren en met een spijkerjasje op de  foto staat. En bij een rockmuzikant verwacht je geen strakke scheiding in het haar en een driedelig pak.

Algemene kledingtips

Qua kleding heb ik nog een paar tips:

  • Draag geen overwegend witte of zwarte kleding tenzij het past in de uitstraling die de doelgroep verwacht.
  • Draag geen kleding met drukke motieven of opvallende strepen
  • Draag geen kleding met een hoge kraag, dit geeft een korte nek
  • Draag bescheiden accessoires. (dus bijvoorbeeld geen grote oorbellen, opvallende halskettingen etc.)

We kiezen samen de beste foto's

Tijdens de fotosessie laat ik je op mijn laptop de foto’s zien die ik gemaakt heb. Hierdoor krijg je een idee hoe je overkomt op de camera en krijg je de kans om zelf opmerkingen te maken over de pose en uitstraling.

De foto’s die je tijdens de fotosessie te zien krijgt zijn de ruwe foto’s rechtstreeks uit de camera. Als je voor een all-in fotografiepakket kiest, bewerk ik alle foto’s eerst voordat ik ze ter eindbeoordeling aanbied. De foto’s worden geoptimaliseerd qua kleur en contrast. Ook worden kleine oneffenheden van de huid weggewerkt. Als richtlijn gebruik ik standaard de 6 weken regel. Dit houd in dat ik alle oneffenheden retoucheer die 6 weken geleden er nog niet waren en over 6 weken er ook niet meer zullen zijn. Als je nog andere wensen hebt qua retouchering kun je dat uiteraard ook aangeven.

Na afloop van de portretsessie spreek ik met je af wanneer ik de geoptimaliseerde foto’s online heb staan zodat jij ze kunt bekijken. Afhankelijk van het aantal foto's dat we vooraf hebben afgesproken mag je dan een definitieve keuze maken uit de fotoserie.

De gekozen foto’s krijg je dan digitaal toegestuurd via e-mail of Wetransfer.

Wil jij een goede eerste indruk maken?

Zorg dan voor een professionele profielfoto. Maak meteen een afspraak voor een portretsessie.